Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Πώς να φτιάξεις λαχταριστό γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο

Ζουμερό γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με πλούσια γέμιση από τυριά, ζαμπόν και πιπεριά, κομμένο σε φέτες και σερβιρισμένο με πράσινη σαλάτα σε λευκό πιάτο.
 Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος), καθαρισμένα

  • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

  • 120 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

  • 2 αυγά

  • 2 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες

  • 2 κ.σ. αλεύρι

  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

  • Λίγο πιπέρι

  • Λίγη ρίγανη

  • 1 πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)

  • 20 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια

  • Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε όσο γίνεται πιο λεπτές, ενιαίες φέτες.

  2. Στη μέση κάθε φιλέτου απλώνουμε τα κομματάκια φέτας, γραβιέρας και ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε μικρά κομμάτια βούτυρου. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη πιπεριά.

  3. Τυλίγουμε τα φιλέτα προσεκτικά σε ρολό, ώστε να μοιάζουν με μεγάλα «σφιχτά αυγά». Στερεώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες για να μη φύγει η γέμιση.

  4. Περνάμε τα ρολά πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.

  5. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά (ή στη φριτέζα) για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.

  6. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε ζεστά!

Συνοδέψτε το πιάτο με μία δροσερή σαλάτα ή με πουρέ πατάτας!

Δείτε επίσης: