Υλικά
-
½ κιλό φασόλια μικρά (λευκά ή μαυρομάτικα)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
-
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση
-
Μούλιασμα: Από το προηγούμενο βράδυ, βάλε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Έτσι θα βράσουν πιο γρήγορα και θα είναι πιο τρυφερά.
-
Βράσιμο: Την επόμενη μέρα, βράσε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να σκάσουν ή να λιώσουν.
-
Στράγγισμα: Στράγγισέ τα πολύ καλά και άφησέ τα λίγο να κρυώσουν.
-
Ανακάτεμα: Μετάφερέ τα σε μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένα. Ανακάτεψε απαλά για να μη λιώσουν τα φασόλια.
-
Σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολάκι, χτύπησε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνεις τα φασόλια και ανακατεύεις ελαφρά να πάει η σάλτσα παντού.
Συμβουλή: Σερβίρεις το πιαζ είτε χλιαρό είτε δροσερό από το ψυγείο. Είναι εξαιρετικός μεζές για ούζο, αλλά και ιδανικό συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια.
Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς – αυτή η σαλάτα θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σου!