Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Φασόλια Σαλάτα Πιαζ – Δροσερός μεζές και τέλειο συνοδευτικό.

Σαλάτα πιαζ με λευκά φασόλια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φρέσκο μαϊντανό σε μπολ, σερβιρισμένη με ελαιόλαδο και ξίδι, πάνω σε ξύλινη επιφάνεια, με φρέσκα μυρωδικά γύρω.
 Αν ψάχνεις μια σαλάτα που να είναι ταυτόχρονα δροσερή, χορταστική και πεντανόστιμη, τότε η φασολάδα πιαζ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Ελαφριά, υγιεινή και γεμάτη άρωμα, ταιριάζει υπέροχα στο καθημερινό τραπέζι, αλλά και ως ιδανικός μεζές για το ουζάκι σου με φίλους.

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια μικρά (λευκά ή μαυρομάτικα)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι

  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση

  1. Μούλιασμα: Από το προηγούμενο βράδυ, βάλε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν. Έτσι θα βράσουν πιο γρήγορα και θα είναι πιο τρυφερά.

  2. Βράσιμο: Την επόμενη μέρα, βράσε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να σκάσουν ή να λιώσουν.

  3. Στράγγισμα: Στράγγισέ τα πολύ καλά και άφησέ τα λίγο να κρυώσουν.

  4. Ανακάτεμα: Μετάφερέ τα σε μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένα. Ανακάτεψε απαλά για να μη λιώσουν τα φασόλια.

  5. Σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολάκι, χτύπησε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνεις τα φασόλια και ανακατεύεις ελαφρά να πάει η σάλτσα παντού.

Συμβουλή: Σερβίρεις το πιαζ είτε χλιαρό είτε δροσερό από το ψυγείο. Είναι εξαιρετικός μεζές για ούζο, αλλά και ιδανικό συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια.

Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς – αυτή η σαλάτα θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σου!

Δείτε επίσης: