Υλικά (για περίπου 14 τυροκεφτέδες)
-
2 φλιτζάνια τριμμένα κίτρινα τυριά (π.χ. γκούντα, ένταμ)
-
1 αυγό
-
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-
Αλεύρι για το αλεύρωμα
-
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
-
Βάλε τα τριμμένα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Αν χρησιμοποιείς έτοιμο τρίμμα πίτσας, είναι ιδανικό.
-
Πρόσθεσε το αυγό και ανακάτεψε καλά, να ενωθούν τα υλικά.
-
Ρίξε τις 5 κουταλιές αλεύρι και ανακάτεψε ξανά μέχρι να προκύψει μια ζύμη που πλάθεται εύκολα.
-
Πλάσε μικρές μπαλίτσες (κεφτεδάκια) με το μείγμα.
-
Πέρασέ τα από αλεύρι για να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην κολλάνε στο τηγάνισμα.
-
Ζέστανε άφθονο λάδι σε καυτό τηγάνι και τηγάνισε τους τυροκεφτέδες μέχρι να πάρουν όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
Βγάλε τους σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Σέρβιρέ τους ζεστούς, ιδανικά με μια δροσερή σαλάτα ή κάποια πικάντικη σος. Καλή απόλαυση!
Θες να τους κάνεις πιο πικάντικους; Πρόσθεσε λίγη πάπρικα ή τριμμένο πιπέρι καγιέν για extra ένταση!