Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Σπιτικό Γεμιστό Ρολό Κιμά που Λιώνει στο Στόμα

Ρολό κιμά γεμιστό με φέτες ντομάτας, κασέρι και ζαμπόν, κομμένο σε φέτες μέσα σε ταψί, πλαισιωμένο από ψητές πατάτες με μυρωδικά.
 Αν ψάχνεις ένα πιάτο που να κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σου, τότε το ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν, κασέρι και λαχανικά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Γεμάτο γεύσεις, αρώματα και χρώματα, συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, δίνοντας μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή του κλασικού ρολού κιμά.

Γιατί να το δοκιμάσεις;

  • Πλούσια γεύση χάρη στο κασέρι που λιώνει υπέροχα στο εσωτερικό.
  • Πικάντικη νότα από τη μουστάρδα και τα αρωματικά.
  • Λαχταριστή εμφάνιση με πολύχρωμη γέμιση ντομάτας, πιπεριάς και ζαμπόν.
  • Οικογενειακό φαγητό που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους.


Υλικά που θα χρειαστείς

Για το ρολό:

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

  • 1 αυγό

  • ⅓ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά

  • ½ φλιτζ. γάλα

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο

  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για τη γέμιση:

  • Φέτες κασέρι

  • Ζαμπόν

  • Φέτες ντομάτας

  • Πιπεριά

  • Φέτα (προαιρετικά, για περισσότερη αλμύρα)

Για τη γαρνιτούρα:

  • Πατάτες

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

  • Μουστάρδα


Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Προετοιμάζουμε τον κιμά:
    Σε μπολ βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, τον κιμά, τη φρυγανιά και το γάλα. Ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  2. Απλώνουμε τον κιμά:
    Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο και απλώνουμε τον κιμά σαν φύλλο. Για να μην κολλάει, βρέχουμε τα χέρια μας συνεχώς.

  3. Γεμίζουμε το ρολό:
    Στρώνουμε φέτες κασέρι, ζαμπόν, ντομάτα, πιπεριά και φέτα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.

  4. Προσθέτουμε τις πατάτες:
    Γύρω από το ρολό βάζουμε τις πατάτες, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αν θέλουμε πιο πικάντικο αποτέλεσμα, αλείφουμε το ρολό με λίγη μουστάρδα.

  5. Περιχύνουμε με μίγμα λαδιού-μουστάρδας:
    Ανακατεύουμε ελαιόλαδο με 1 κουταλιά μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό.

  6. Ψήσιμο:
    Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.


Tips για τέλειο αποτέλεσμα

  • Βρέξε τα χέρια σου κατά το άπλωμα του κιμά για να μην κολλάει.
  • Διάλεξε καλής ποιότητας τυριά και ζαμπόν για πλουσιότερη γεύση.
  • Δώσε άρωμα με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.
  • Σέρβιρε το ρολό με φρέσκια σαλάτα ή πουρέ πατάτας για πιο ολοκληρωμένο γεύμα.

Καλή επιτυχία και… καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης: