Γιατί να το δοκιμάσεις;
- Πλούσια γεύση χάρη στο κασέρι που λιώνει υπέροχα στο εσωτερικό.
- Πικάντικη νότα από τη μουστάρδα και τα αρωματικά.
- Λαχταριστή εμφάνιση με πολύχρωμη γέμιση ντομάτας, πιπεριάς και ζαμπόν.
- Οικογενειακό φαγητό που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους.
Υλικά που θα χρειαστείς
Για το ρολό:
-
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 αυγό
-
⅓ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
-
½ φλιτζ. γάλα
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη γέμιση:
-
Φέτες κασέρι
-
Ζαμπόν
-
Φέτες ντομάτας
-
Πιπεριά
-
Φέτα (προαιρετικά, για περισσότερη αλμύρα)
Για τη γαρνιτούρα:
-
Πατάτες
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
-
Μουστάρδα
Εκτέλεση βήμα-βήμα
-
Προετοιμάζουμε τον κιμά:
Σε μπολ βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, τον κιμά, τη φρυγανιά και το γάλα. Ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. -
Απλώνουμε τον κιμά:
Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο και απλώνουμε τον κιμά σαν φύλλο. Για να μην κολλάει, βρέχουμε τα χέρια μας συνεχώς. -
Γεμίζουμε το ρολό:
Στρώνουμε φέτες κασέρι, ζαμπόν, ντομάτα, πιπεριά και φέτα. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. -
Προσθέτουμε τις πατάτες:
Γύρω από το ρολό βάζουμε τις πατάτες, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αν θέλουμε πιο πικάντικο αποτέλεσμα, αλείφουμε το ρολό με λίγη μουστάρδα. -
Περιχύνουμε με μίγμα λαδιού-μουστάρδας:
Ανακατεύουμε ελαιόλαδο με 1 κουταλιά μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό. -
Ψήσιμο:
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
Tips για τέλειο αποτέλεσμα
- Βρέξε τα χέρια σου κατά το άπλωμα του κιμά για να μην κολλάει.
- Διάλεξε καλής ποιότητας τυριά και ζαμπόν για πλουσιότερη γεύση.
- Δώσε άρωμα με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.
- Σέρβιρε το ρολό με φρέσκια σαλάτα ή πουρέ πατάτας για πιο ολοκληρωμένο γεύμα.
Καλή επιτυχία και… καλή απόλαυση!