Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Ρολά Σπανάκι με Καπνιστό Τυρί σε Κανταΐφι – Η Απόλυτη Γευστική Έκπληξη!

Ρολά σπανάκι με καπνιστό τυρί τυλιγμένα σε τραγανό κανταΐφι, κομμένα σε φέτες και σερβιρισμένα σε λευκό πιάτο με φρέσκα μυρωδικά.
 Ψάχνεις μια συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σου; Αυτά τα ρολά σπανάκι με καπνιστό τυρί σε κανταΐφι είναι το απόλυτο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

Το τραγανό κανταΐφι αγκαλιάζει τη γήινη γεύση του σπανακιού και την πλούσια νοστιμιά του καπνιστού τυριού, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία γεμάτη αρώματα και υφές. Ιδανικό για ορεκτικό, μπουφέ ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.


Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, με κομμένα τα χοντρά κοτσάνια

  • Ελαιόλαδο

  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 300 γρ. Μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί, χοντροκομμένο

  • ½ πακέτο φύλλο κανταΐφι, ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το Σπανάκι
    Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε λουρίδες περίπου 2 εκ. Σε μεγάλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  2. Σοτάρισμα Σπανακιού
    Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Όταν μπει όλο και μαραθεί καλά, προσθέτουμε πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά για να φύγουν τα υγρά.

  3. Προετοιμασία Κανταΐφι
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε το κανταΐφι και το χωρίζουμε στα δύο. Το βρέχουμε με ελαιόλαδο και το «μαλάζουμε» με τα δάχτυλα να πάει παντού.

  4. Γέμιση και Τύλιγμα
    Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Τοποθετούμε τη μισή γέμιση από σπανάκι και τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, πιέζοντας καλά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο ρολό.

  5. Ψήσιμο
    Τοποθετούμε τα ρολά σε λαμαρίνα με λαδόχαρτο, με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.

  6. Σερβίρισμα
    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε ροδέλες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!


Tip: Ταιριάζει φανταστικά με δροσερό γιαούρτι ή σως γιαουρτιού με μυρωδικά!

Δείτε επίσης: