Υλικά
Για τη γέμιση
-
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
-
1 κονσέρβα μανιτάρια
-
4 φέτες σαλάμι
-
4 φέτες κασέρι
-
1 κουταλιά σούπας νοστιμιά (π.χ. Maggi)
-
Αλάτι, πιπέρι
-
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
-
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
150 ml φρέσκο γάλα
-
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
-
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
-
2 αβγά
-
Αλάτι, πιπέρι
Για τη βάση
-
12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)
Εκτέλεση
-
Βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό με τον κύβο κοτόπουλου. Μόλις βράσει, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
-
Κόβουμε επίσης τα μανιτάρια, το σαλάμι και το κασέρι σε μικρά κομμάτια.
-
Σε τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το σαλάμι σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη νοστιμιά. Το κασέρι το προσθέτουμε λίγο αργότερα, για να μη λιώσει τελείως.
-
Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις φέτες ψωμιού ώστε να καλύψουν τη βάση.
-
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.
-
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
-
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τη γέμιση.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει το σουφλέ μια όμορφη, ρόδινη κρούστα.
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται υπέροχα με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα!