Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Σουφλέ με Κοτόπουλο και Μανιτάρια: Απολαυστική Συνταγή για Όλη την Οικογένεια

Σουφλέ με κοτόπουλο και μανιτάρια σε πυρέξ, με χρυσαφένια κρούστα και λιωμένο τυρί, πάνω σε λευκό τραπέζι, δίπλα πράσινη σαλάτα.
 Θέλεις να εντυπωσιάσεις με ένα πεντανόστιμο πιάτο, που γίνεται εύκολα και αρέσει σε όλους; Δοκίμασε αυτό το σουφλέ με κοτόπουλο και μανιτάρια. Συνδυάζει υπέροχες γεύσεις, κρεμώδη υφή και λαχταριστή κρούστα που θα ξετρελάνει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σου!


Υλικά

Για τη γέμιση

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

  • 1 κονσέρβα μανιτάρια

  • 4 φέτες σαλάμι

  • 4 φέτες κασέρι

  • 1 κουταλιά σούπας νοστιμιά (π.χ. Maggi)

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 150 ml φρέσκο γάλα

  • 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα

  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

  • 2 αβγά

  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

  • 12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό με τον κύβο κοτόπουλου. Μόλις βράσει, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

  2. Κόβουμε επίσης τα μανιτάρια, το σαλάμι και το κασέρι σε μικρά κομμάτια.

  3. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το σαλάμι σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη νοστιμιά. Το κασέρι το προσθέτουμε λίγο αργότερα, για να μη λιώσει τελείως.

  4. Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε τις φέτες ψωμιού ώστε να καλύψουν τη βάση.

  5. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση.

  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.

  7. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τη γέμιση.

  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει το σουφλέ μια όμορφη, ρόδινη κρούστα.

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται υπέροχα με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα!

Δείτε επίσης: