Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Κέικ Σοκολάτας με Γλάσο και Καρύδια

Κέικ σοκολάτας με γυαλιστερό γλάσο και ψιλοκομμένα καρύδια σε ξύλινο τραπέζι
 Ένα απολαυστικό και αφράτο κέικ σοκολάτας, ιδανικό για κάθε περίσταση, με πλούσιο γλάσο σοκολάτας και τραγανά καρύδια. Δοκίμασέ το και θα ενθουσιάσεις τους πάντες!


Υλικά

Για το κέικ

  • 375 γρ. φυτική μαργαρίνη

  • 8 αυγά

  • 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

  • 12 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 4 βανίλιες

  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 125 γρ. φυτική μαργαρίνη

  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ

  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

  • 2 βανίλιες

  • 6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια (για πασπάλισμα)


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει.

  2. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ (διαλυμένο στο γάλα), συνεχίζοντας το χτύπημα.

  3. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.

  4. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα.

  5. Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.

  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για περίπου 45 λεπτά.

  8. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο:

    • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    • Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-μαργαρίνης, τις βανίλιες και το γάλα, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό το γλάσο.

  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.

  10. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης: