Υλικά
Για το κέικ
-
375 γρ. φυτική μαργαρίνη
-
8 αυγά
-
12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
4 κουταλιές της σούπας γάλα
-
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
4 βανίλιες
-
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Για το γλάσο σοκολάτας
-
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
125 γρ. φυτική μαργαρίνη
-
6 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
-
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
-
2 βανίλιες
-
6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
-
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ (διαλυμένο στο γάλα), συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα.
-
Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά.
-
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για περίπου 45 λεπτά.
-
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο:
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-μαργαρίνης, τις βανίλιες και το γάλα, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό το γλάσο.
-
-
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
-
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!