✔ Τι το κάνει ξεχωριστό;
Η μαρινάδα με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα δίνει στο κοτόπουλο απίθανη γλύκα και άρωμα, ενώ όλα ψήνονται μέσα σε σακούλα φούρνου μαζί με τις πατάτες — χωρίς ανακάτεμα, χωρίς ταλαιπωρία!
Υλικά (για 5-6 άτομα):
Για το κοτόπουλο:
-
1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)
-
10-15 μικρές πατάτες
-
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
-
2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.γ. σινάπι
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
½ κ.γ. θυμάρι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά για τη σάλτσα:
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
¼ φλ. λευκό κρασί
-
Ζωμός από το ψημένο κοτόπουλο
-
2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος λάιτ
-
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Μαρινάδα: Ανακάτεψε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάλε το κοτόπουλο σε σακούλα ψησίματος και περιέχυσε με τη μαρινάδα. Άφησέ το στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
-
Προετοιμασία: Καθάρισε τις πατάτες, κόψ’ τες αν είναι μεγάλες και ανακάτεψέ τες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
-
Στήσιμο: Πρόσθεσε τις πατάτες στη σακούλα, σφράγισέ την και άνοιξε 2-3 μικρές τρυπούλες από πάνω.
-
Ψήσιμο: Βάλε τη σακούλα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήσε στους 200°C για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
-
Σάλτσα (προαιρετικά): Σόταρε τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο, ρίξε το αλεύρι να καβουρδιστεί, σβήσε με κρασί και πρόσθεσε το ζωμό. Τελείωσε με γάλα ή κρέμα και ρύθμισε το αλατοπίπερο.
Tip: Αν κάνεις διατροφή, μπορείς να παραλείψεις τη σάλτσα ή να προσθέσεις μόνο 1-2 κουταλιές για γεύση.