Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Λαχταριστό Κοτόπουλο με Πορτοκάλι – Απλό, Αρωματικό & Χωρίς Κόπο

Ψημένο κοτόπουλο με πατάτες και γυαλιστερή σάλτσα πορτοκαλιού
 Αν ψάχνεις για ένα εύκολο, αρωματικό και ζουμερό φαγητό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια, τότε το κοτόπουλο πορτοκαλάτο είναι η ιδανική επιλογή. Δεν χρειάζεσαι πολλά σκεύη, δεν θέλει γύρισμα στο φούρνο και η γεύση του θα σε εντυπωσιάσει!

✔ Τι το κάνει ξεχωριστό;
Η μαρινάδα με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα δίνει στο κοτόπουλο απίθανη γλύκα και άρωμα, ενώ όλα ψήνονται μέσα σε σακούλα φούρνου μαζί με τις πατάτες — χωρίς ανακάτεμα, χωρίς ταλαιπωρία!


Υλικά (για 5-6 άτομα):

Για το κοτόπουλο:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό)

  • 10-15 μικρές πατάτες

  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα:

  • 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.γ. σινάπι

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • ½ κ.γ. θυμάρι

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 2 κ.σ. αλεύρι

  • ¼ φλ. λευκό κρασί

  • Ζωμός από το ψημένο κοτόπουλο

  • 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος λάιτ

  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Μαρινάδα: Ανακάτεψε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάλε το κοτόπουλο σε σακούλα ψησίματος και περιέχυσε με τη μαρινάδα. Άφησέ το στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

  2. Προετοιμασία: Καθάρισε τις πατάτες, κόψ’ τες αν είναι μεγάλες και ανακάτεψέ τες με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.

  3. Στήσιμο: Πρόσθεσε τις πατάτες στη σακούλα, σφράγισέ την και άνοιξε 2-3 μικρές τρυπούλες από πάνω.

  4. Ψήσιμο: Βάλε τη σακούλα σε πυρίμαχο σκεύος και ψήσε στους 200°C για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

  5. Σάλτσα (προαιρετικά): Σόταρε τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο, ρίξε το αλεύρι να καβουρδιστεί, σβήσε με κρασί και πρόσθεσε το ζωμό. Τελείωσε με γάλα ή κρέμα και ρύθμισε το αλατοπίπερο.


Tip: Αν κάνεις διατροφή, μπορείς να παραλείψεις τη σάλτσα ή να προσθέσεις μόνο 1-2 κουταλιές για γεύση.

Δείτε επίσης: