Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Κοτόπουλο κοκκινιστό: το απόλυτο φαγητό της μαμάς

Πιάτο με κοκκινιστό κοτόπουλο και μακαρόνια σε παραδοσιακό τραπέζι
 Από τα πιο λατρεμένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό κοτόπουλο είναι γεύση που μυρίζει σπίτι, αγάπη και... αναμνήσεις. Είναι ένα πιάτο που όλοι έχουμε φάει μικροί και το αναζητούμε ξανά και ξανά, ειδικά όταν συνοδεύεται με μακαρόνια και φρέσκο τριμμένο τυρί.

Αν δεν έχετε τη δική σας οικογενειακή συνταγή, αυτή εδώ θα γίνει η αγαπημένη σας!


Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο (χωρίς πέτσα, σε μερίδες)

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα ή τριμμένα)

  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

  • ½ ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί

  • 1 κιλό ντομάτες (μισές πολτοποιημένες, μισές στον τρίφτη)
    (ή 1,5 κιλό αν το σερβίρετε με μακαρόνια)

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 2-3 μπαχάρια

  • 2 μοσχοκάρφια

  • ¼ κουταλάκι κανέλα

  • αλάτι, πιπέρι

  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση βήμα-βήμα

  1. Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κοτόπουλο.

  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κοτόπουλο σε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο για ~15 λεπτά.

  3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε να μαλακώσουν.

  4. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.

  5. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.

  6. Σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

  7. Αλατοπιπερώνετε και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγη ζάχαρη για την οξύτητα της ντομάτας.


Πώς να το σερβίρετε

  • Με σπαγγετίνι ή άλλο ζυμαρικό

  • Με ρύζι, πουρέ ή πλιγούρι

  • Με πατάτες τηγανητές (και μπόλικο τυράκι από πάνω!)

Τη συνταγή μπορείτε να την προσαρμόσετε και για μοσχάρι, χοιρινό ή κουνέλι, με ανάλογο χρόνο μαγειρέματος.

Δείτε επίσης: