Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Μοσχαράκι ριγανάτο με γραβιέρα που λιώνει

Μοσχαράκι ριγανάτο με λιωμένη γραβιέρα σε πιάτο πάνω σε ξύλινο τραπέζι
 Αν αναζητάς ένα πιάτο παραδοσιακό αλλά με απόλυτα comfort χαρακτήρα, τότε αυτό το μοσχαράκι ριγανάτο με λιωμένη γραβιέρα είναι η απάντηση.

Η φρέσκια ρίγανη αρωματίζει το κρέας μοναδικά, ενώ στο τέλος το τυρί δένει τη σάλτσα και την απογειώνει. Ένα πιάτο απλό, αρωματικό και ζουμερό — ιδανικό για καλοκαιρινές και χειμωνιάτικες μέρες.


Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1.200 γρ. μοσχάρι (σπαλομύτα, χτένι ή κιλότο), κομμένο σε μερίδες

  • 50–60 ml ελαιόλαδο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • 150 ml λευκό κρασί

  • 4–5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα) ή 1 κ.σ. ξερή

  • 400 ml ζεστό νερό ή ζωμός

  • 100 γρ. γραβιέρα, σε μικρά κομμάτια


Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα κρέατος: Ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε τα κομμάτια του μοσχαριού σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάλ’ τα σε πιατέλα.

  2. Τσιγάρισμα κρεμμυδιών: Πρόσθεσε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρισέ το μέχρι να μαλακώσει. Ρίξε το σκόρδο και άφησέ το για 1 λεπτό.

  3. Σβήσιμο & μαγείρεμα: Επιστρέφεις το κρέας στην κατσαρόλα, σβήνεις με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις τον ζωμό. Σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο ακόμη νερό.

  4. Τελικό άγγιγμα: Προς το τέλος, προσθέτεις τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τη γραβιέρα. Μόλις λιώσει το τυρί και «δέσει» η σάλτσα, το φαγητό είναι έτοιμο.


Συμβουλή:

Η φρέσκια ρίγανη ρίχνεται στο τέλος για να μην πικρίσει. Προτείνουμε συνοδευτικά πιλάφι, πουρέ ή πατάτες φούρνου.


Extra Tip:

Ζήτησε από τον χασάπη σου σπαλομύτα ή χτένι — είναι από τα πιο τρυφερά κομμάτια για μαγειρευτό κρέας.


Δείτε επίσης: