-
4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος), καθαρισμένα
-
120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
-
120 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
-
2 αυγά
-
2 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
-
Λίγο πιπέρι
-
Λίγη ρίγανη
-
1 πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
-
20 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
-
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
-
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε όσο γίνεται πιο λεπτές, ενιαίες φέτες.
-
Στη μέση κάθε φιλέτου απλώνουμε τα κομματάκια φέτας, γραβιέρας και ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε μικρά κομμάτια βούτυρου. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
-
Τυλίγουμε τα φιλέτα προσεκτικά σε ρολό, ώστε να μοιάζουν με μεγάλα «σφιχτά αυγά». Στερεώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες για να μη φύγει η γέμιση.
-
Περνάμε τα ρολά πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
-
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά (ή στη φριτέζα) για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.
-
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε ζεστά!
Συνοδέψτε το πιάτο με μία δροσερή σαλάτα ή με πουρέ πατάτας!