Σου έχω λοιπόν τη συνταγή για μια δροσερή σαλατομακαρονάδα με αβοκάντο και ντομάτα, γεμάτη χρώμα, γεύση και υγεία. Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι τέλεια είτε για ζεστό πιάτο, είτε για το lunchbox σου στη δουλειά.
Τι θα χρειαστείς:
-
400 γρ. πένες ολικής άλεσης
-
1 ώριμο αλλά σταθερό αβοκάντο
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
2 σφιχτές ντομάτες
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
50 γρ. ωμά φουντούκια
-
1 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν
-
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
⅓ κ.γ. κύμινο
-
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα τη φτιάξεις:
- Βράζεις νερό για τα ζυμαρικά. Πριν βάλεις τις πένες, ρίξε μέσα τα καθαρισμένα κρεμμύδια χαραγμένα στη μέση. Έτσι θα μαλακώσουν και θα δώσουν υπέροχη γλύκα στο νερό.
- Μετά από 5 λεπτά, βγάλε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα και βράσε τα ζυμαρικά al dente όπως γράφει η συσκευασία.
- Κόψε τα βρασμένα κρεμμύδια και βάλε τα στο μούλτι μαζί με τα φουντούκια, το μπαλσάμικο και το κύμινο. Χτύπα μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, μία κουταλιά κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς.
- Ανακάτεψε τα βρασμένα ζυμαρικά με την κρέμα σου. Ρίξε μέσα και το εστραγκόν.
- Κόψε τις ντομάτες και το αβοκάντο σε κυβάκια και πρόσθεσέ τα στα μακαρόνια. Ανακάτεψε απαλά για να μη λιώσουν.
Μπορείς να την απολαύσεις ζεστή ή να τη φυλάξεις στο ψυγείο και να τη φας κρύα. Είναι εξίσου υπέροχη!
Extra tips:
-
Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο, αλλά όχι πολύ μαλακό. Ιδανικά, ξεκολλάει η φλούδα με το χέρι και κόβεται εύκολα με μαχαίρι.
-
Αν δεν έχεις εστραγκόν, μπορείς να βάλεις λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό.
-
Θες παραπάνω πρωτεΐνη; Πρόσθεσε ψητό κοτόπουλο ή τόνο.
-
Για πιο έντονη γεύση, πασπάλισε με λίγη φέτα θρυμματισμένη.
Γιατί θα την αγαπήσεις:
-
Είναι δροσερή και χορταστική.
-
Έχει υγιεινά λιπαρά από το αβοκάντο και τα φουντούκια.
-
Είναι πανεύκολη και γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
-
Δίνει άλλο level στις κλασικές μακαρονάδες!