Ψάχνεις ένα γλυκό που να συνδυάζει την κλασική δροσιά του cheesecake με ελληνική γεύση και λίγες… τύψεις λιγότερες;
Το Τσίζκεϊκ Φράουλας με Στραγγιστό Γιαούρτι είναι η απάντηση!
-
Έχει υπέροχη βελούδινη υφή
-
Σερβίρεται δροσερό, ιδανικό για όλες τις εποχές
-
Είναι λίγο πιο ελαφρύ από το κλασικό cheesecake
-
Και η σάλτσα φράουλας… απογείωση!
Υλικά
Για τη βάση
-
100 γρ. γκοφρέτες σοκολάτας
-
100 γρ. cookies με κομματάκια σοκολάτας
-
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την κρέμα
-
4 αυγά
-
1 κούπα ζάχαρη
-
600 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
-
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Για τη σάλτσα φράουλας
-
10 μεγάλες φράουλες
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κ.σ. cherry brandy ή άλλο λικέρ
Για τη σαντιγύ
-
250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
-
Βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε ταψί με τσέρκι (28 εκ.) και τα πιέζουμε καλά. -
Κρέμα
Χτυπάμε αυγά, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε λεία κρέμα. -
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
-
Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε το ταψί σε μεγαλύτερο ταψί με νερό (μπεν μαρί). Ψήνουμε 65 λεπτά σκεπασμένο + 5 λεπτά ξεσκέπαστο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. -
Σάλτσα φράουλας
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε με τη ζάχαρη και το λικέρ στη φωτιά. Πιέζουμε να βγάλουν τους χυμούς τους. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Θέλουμε υφή σάλτσας, όχι μαρμελάδας. Αφήνουμε να κρυώσει. -
Συναρμολόγηση
Ξεφορμάρουμε το cheesecake, περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες και σαντιγύ.
Tip: Αντί για φράουλες, δοκίμασέ το με κεράσια, ακτινίδια ή βερίκοκα για άλλη γεύση!
Ένα γλυκό που συνδυάζει το καλύτερο της παράδοσης με την πιο μοντέρνα γεύση.
Δοκίμασέ το και πες μας εντυπώσεις!