Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Η Πιο Νόστιμη Κοτόπιτα με Τυρί – Συνταγή που θα Γλείφετε τα Δάχτυλά σας!

 

Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας, τραγανή και χρυσαφένια, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια

Θες μια πίτα που θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι και θα εξαφανιστεί από το ταψί πριν προλάβεις να πεις «κοτόπουλο»; Αυτή η συνταγή για κοτόπιτα με τυρί και φύλλο κρούστας είναι εύκολη, πλούσια σε γεύση και ιδανική για να την απολαύσεις ως πρώτο πιάτο ή κυρίως.


Υλικά για 6-8 άτομα (πρώτο πιάτο) ή 4-5 (κυρίως):

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο (σε μερίδες, χωρίς πέτσα)

  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένο

  • 4 αβγά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • Λίγο γάλα (προαιρετικά)

  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)

  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει.

  2. Το αφαιρούμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια στην ίδια κατσαρόλα για 3-4 λεπτά.

  3. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1-1,5 ώρα μέχρι να γίνει λουκούμι.

  4. Μόλις κρυώσει, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (χωρίς κόκκαλα), τα τυριά, τα αβγά και λίγο γάλα αν χρειάζεται.

  5. Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και ανακατεύουμε καλά.


Στήσιμο πίτας:

  1. Λαδώνουμε ένα ταψί (36x24 εκ.).

  2. Στρώνουμε 5-6 φύλλα, λαδώνοντας κάθε ένα.

  3. Ρίχνουμε τη γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν.

  4. Καλύπτουμε με άλλα 5-6 φύλλα, πάντα λαδωμένα.

  5. Χαράζουμε σε μερίδες με μαχαίρι.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Τip: Άφησέ τη να σταθεί 15 λεπτά πριν την κόψεις – έτσι θα "σταθεί" καλύτερα το φύλλο και η γέμιση.

Δείτε επίσης: