Αν δεν έχετε τη δική σας οικογενειακή συνταγή, αυτή εδώ θα γίνει η αγαπημένη σας!
Υλικά (για 4 άτομα)
-
1 μεγάλο κοτόπουλο (χωρίς πέτσα, σε μερίδες)
-
2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα ή τριμμένα)
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
-
½ ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
-
1 κιλό ντομάτες (μισές πολτοποιημένες, μισές στον τρίφτη)
(ή 1,5 κιλό αν το σερβίρετε με μακαρόνια) -
1 φύλλο δάφνης
-
2-3 μπαχάρια
-
2 μοσχοκάρφια
-
¼ κουταλάκι κανέλα
-
αλάτι, πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Εκτέλεση βήμα-βήμα
-
Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κοτόπουλο.
-
Σε μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κοτόπουλο σε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο για ~15 λεπτά.
-
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε να μαλακώσουν.
-
Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
-
Σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
-
Αλατοπιπερώνετε και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγη ζάχαρη για την οξύτητα της ντομάτας.
Πώς να το σερβίρετε
-
Με σπαγγετίνι ή άλλο ζυμαρικό
-
Με ρύζι, πουρέ ή πλιγούρι
-
Με πατάτες τηγανητές (και μπόλικο τυράκι από πάνω!)
Τη συνταγή μπορείτε να την προσαρμόσετε και για μοσχάρι, χοιρινό ή κουνέλι, με ανάλογο χρόνο μαγειρέματος.