Κοτόπουλο με Corn Flakes: Νόστιμο, Τραγανό και Πρωτότυπο Πιάτο!

 

Τραγανά φιλέτα κοτόπουλου πανέ με νιφάδες καλαμποκιού, σερβιρισμένα σε λευκό πιάτο με πράσινη σαλάτα και ντιπ.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά το κοτόπουλο με corn flakes είναι μια υπέροχη, εύκολη και πρωτότυπη συνταγή που χαρίζει τραγανή υφή και υπέροχη γεύση. Ξέχνα το πανάρισμα με αλεύρι ή φρυγανιά — οι νιφάδες καλαμποκιού κάνουν όλη τη διαφορά!


Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου

  • 4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

  • 2 κουταλιές μέλι

  • ½ κουταλάκι κάρυ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

  • 2 κούπες corn flakes

  • Πιπέρι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Κοτόπουλου
    Κόψε τα φιλέτα κοτόπουλου διαγώνια σε μακρόστενα κομμάτια.

  2. Μαρινάδα
    Σε μπολ, ανακάτεψε τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το κάρυ και λίγο πιπέρι. Βάλε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και άφησέ τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ιδανικά, άφησέ τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για πιο έντονη γεύση.

  3. Προετοιμασία Corn Flakes
    Ρίξε τα corn flakes σε βαθύ πιάτο και τρίψε τα ελαφρά με τα χέρια σου. Δεν χρειάζεται να γίνουν σκόνη — θέλουμε να μείνουν κομμάτια για τραγανή υφή.

  4. Πανάρισμα και Ψήσιμο
    Βούτηξε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου στα corn flakes, ώστε να καλυφθούν καλά.

    • Γκριλ: Τοποθέτησέ τα στη σχάρα και ψήσε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν τα corn flakes χωρίς να καούν.

    • Φούρνος: Ψήσε τα στους 200°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.


Σερβίρισμα

Σέρβιρε το κοτόπουλο με ψητά λαχανικά ή πράσινη σαλάτα. Εναλλακτικά, μπορείς να το βάλεις σε πίτα ή ψωμί, με κάποιο ντιπ (π.χ. γιαούρτι με μυρωδικά) και να φτιάξεις ένα σούπερ σάντουιτς!


Tip: Δοκίμασέ το και με corn flakes χωρίς ζάχαρη για πιο υγιεινή εκδοχή!