Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Κοτόπουλο με βασιλικό και λεμόνι - Εύκολο, αρωματικό και απόλυτα νόστιμο

Κοτόπουλο στο φούρνο με βασιλικό, λεμόνι και σκόρδο, ζουμερό και ροδοψημένο
 Θέλεις ένα φαγητό εύκολο, γρήγορο και με μεσογειακή φρεσκάδα; Αυτό το κοτόπουλο με βασιλικό και λεμόνι θα σε ενθουσιάσει! Μυρωδάτο, ζουμερό και χωρίς κόπο, είναι τέλειο για μεσημεριανό με σαλάτα, αλλά ταιριάζει ιδανικά και με πατάτες ή ρύζι. Και ναι — είναι τόσο εύκολο που το πετυχαίνει και αρχάριος στην κουζίνα!


Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά) κομμένο σε 8 μερίδες ή 4 μπούτια

  • 2 λεμόνια (ακέρωτα), κομμένα στη μέση

  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

  • 1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι & πιπέρι

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί (ή νερό)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.

  2. Πλένεις καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.

  3. Το τοποθετείς σε ταψί ή πυρέξ, ρίχνεις ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις καλά.

  4. Προσθέτεις τα λεμόνια κομμένα και τις σκελίδες σκόρδου.

  5. Ψήνεις για 30 λεπτά.

  6. Βγάζεις το ταψί, ρίχνεις τον βασιλικό και το κρασί, καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις στους 150°C για άλλα 40 λεπτά.

  7. Ελέγχεις αν ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο. Αν όχι, δίνεις άλλα 15 λεπτά.

  8. Απόλαυσε ζεστό ή κρύο — και τις δύο φορές είναι πεντανόστιμο!


Extra Tips

  • Αν χρησιμοποιήσεις στήθη κοτόπουλου, βγάλ’ τα νωρίτερα για να μην παραψηθούν.

  • Το φαγητό “δένει” υπέροχα με ψητές πατάτες, σαλάτα ντομάτας ή ζεστό ψωμί.

  • Ο βασιλικός χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα — μην τον παραλείψεις!

Δείτε επίσης: