Υλικά
-
3 φύλλα ζελατίνας
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
300 ml φρέσκο γάλα
-
2 κουταλιές ζάχαρη
-
1 δόση βανίλια
-
Γλυκό του κουταλιού της προτίμησής σου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Μούλιασε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Tip: Μην χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, γιατί θα λιώσουν και δεν θα μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις σωστά.
-
Σε μια κατσαρόλα, ρίξε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ζέστανε το μείγμα ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
-
Πρόσθεσε τη βανίλια.
-
Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει.
-
Στράγγιξε τα φύλλα ζελατίνας και πρόσθεσέ τα στο ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας καλά να διαλυθούν εντελώς.
-
Μοίρασε το μείγμα σε μικρά φορμάκια.
-
Βάλε τα φορμάκια στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Η πανακότα πήζει στο ψυγείο, όχι στην κατσαρόλα!
Σερβίρισμα
-
Για να ξεφορμάρεις την πανακότα, βύθισε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
-
Σέρβιρε την πανακότα περιχύνοντας την κάθε μερίδα με σιρόπι από το γλυκό κουταλιού της επιλογής σου.
Απολαυστική, δροσερή και ελαφριά, η πανακότα είναι το τέλειο γλυκό για να κλείσεις ένα υπέροχο γεύμα!