Θέλεις μια σαλάτα που να είναι δροσερή, χορταστική και διαφορετική; Αυτή η παντζαροσαλάτα με καρύδια και πέστο θα σε μαγέψει!
Έχει υπέροχο χρώμα, τέλεια υφή και συνδυάζει τη γλυκύτητα του παντζαριού με το άρωμα του δυόσμου και τη γήινη γεύση των καρυδιών. Ιδανική για τραπέζι, για μπουφέ ή και σαν κυρίως πιάτο για όσους αγαπούν τις ελαφριές, αλλά νόστιμες γεύσεις.
Και το καλύτερο; Γίνεται πανεύκολα και προσαρμόζεται στα υλικά που έχεις σπίτι!
Υλικά
-
185 γρ. παντζάρια ξυδάτα ή 185 γρ. βρασμένα παντζάρια κομμένα σε κύβους + 1 κ.γ. ξύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη με ½ κ.γ. αλάτι
-
200 ml στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
1 κ.σ. αγουρέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 γεμάτη κ.σ. πέστο δυόσμου (ή ψιλοκομμένο δυόσμο με λίγο επιπλέον λάδι και σκόρδο)
-
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
-
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία Παντζαριών
Κόψε τα παντζάρια σε κύβους και βάλε τα σε μπολ. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα καρύδια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. -
Ετοιμασία Σάλτσας Γιαουρτιού
Κοπάνισε το σκόρδο με το αλάτι. Πρόσθεσε το στο γιαούρτι, μαζί με το αγουρέλαιο, το ξύδι, τη μουστάρδα και το πέστο δυόσμου. Ανακάτεψε καλά. -
Ανακάτεψε τα Υλικά
Ρίξε το μείγμα γιαουρτιού στα παντζάρια και ανακάτεψε απαλά να ενωθούν οι γεύσεις. -
Σερβίρισμα
Άφησέ τη στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να «δέσουν» τα αρώματα. Πασπάλισε με επιπλέον καρύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip: Σέρβιρε τη σαλάτα δροσερή, με φρυγανισμένο ψωμί ή ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα ή ψάρια!
Καλή επιτυχία και… καλή όρεξη!