Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Απλή Συνταγή για Σολομό με Αρακά – Νόστιμο, Υγιεινό και Πανεύκολο!

Πιάτο με σολομό, αρακά και κρεμμύδι, μαγειρεμένα υγιεινά και νόστιμα
 Αν ψάχνεις έναν τρόπο να βάλεις ψάρι στη διατροφή σου, χωρίς βαριές σάλτσες και μπελάδες, αυτή η συνταγή είναι για σένα!

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ ο αρακάς δίνει φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

Ιδανική λύση για ένα υγιεινό μεσημεριανό ή βραδινό, ακόμα και σε busy μέρες!


Τι θα χρειαστείς

  • 1 μερίδα κατεψυγμένο σολομό

  • 1 μπολ κατεψυγμένο αρακά

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • ½ πράσινη πιπεριά

  • 1 κ.σ. σόγια σος

  • 2 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση


Πώς θα το φτιάξεις

1. Ξεπαγώνεις τον σολομό

  • Βάλε τον σολομό, μέσα στην πλαστική συσκευασία του, σε ένα μπολ με νερό.

  • Άλλαζε το νερό κάθε 15-20 λεπτά για να ξεπαγώσει πιο γρήγορα (περίπου σε 1 ώρα θα είναι έτοιμος).

  • Μόλις μαλακώσει, βγάζε τον από τη συσκευασία και σκούπισε τον καλά με χαρτί κουζίνας.


2. Μαρινάρισμα με σόγια σος

  • Βάλε σε ένα πιάτο τη σόγια σος.

  • Πέρασε τον σολομό κι από τις δύο πλευρές.

  • Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.


3. Ετοίμασε τον αρακά

  • Κόψε το κρεμμύδι σε ροδέλες.

  • Βάλε το σε βαθύ τηγάνι με 5-6 κουταλιές νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • Πρόσθεσε τον αρακά και την πιπεριά κομμένη σε κομμάτια.

  • Σκέπασε και άφησέ τα να μαλακώσουν για 5 λεπτά.

Αν εξατμιστεί το νερό, πρόσθεσε λίγο ακόμη!


4. Μαγείρεψε τον σολομό

  • Άπλωσε πάνω στον αρακά και το κρεμμύδι τον σολομό.

  • Χαμήλωσε λίγο τη φωτιά.

  • Ρίξε από πάνω το αποξηραμένο εστραγκόν και το ζουμί από τη σόγια σος που περίσσεψε στο πιάτο.


5. Άσε να σιγοβράσει

  • Σκέπασε το τηγάνι και άφησέ τον να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου.

  • Έλεγχε συχνά το υγρό και πρόσθεσε λίγο νερό αν χρειάζεται.

  • Όταν ο σολομός γίνει ανοιχτόχρωμος και μαλακός, είναι έτοιμος!


6. Σερβίρισμα

  • Σέρβιρε τον σολομό μαζί με τον αρακά και τα κρεμμύδια.

  • Ρίξε από πάνω λίγο
    ελαιόλαδο
    .

  • Δοκίμασέ το πριν βάλεις αλάτι, γιατί η σόγια σος είναι ήδη αλμυρή.

  • Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγες σταγόνες λεμόνι για έξτρα φρεσκάδα.

Tip: Μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή για περισσότερα άτομα, απλώς πολλαπλασίασε τις ποσότητες!


Καλή όρεξη!

Δείτε επίσης: