Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ ο αρακάς δίνει φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες χωρίς να βαραίνει το στομάχι.
Ιδανική λύση για ένα υγιεινό μεσημεριανό ή βραδινό, ακόμα και σε busy μέρες!
Τι θα χρειαστείς
-
1 μερίδα κατεψυγμένο σολομό
-
1 μπολ κατεψυγμένο αρακά
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
½ πράσινη πιπεριά
-
1 κ.σ. σόγια σος
-
2 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν
-
1 κ.γ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
Πώς θα το φτιάξεις
1. Ξεπαγώνεις τον σολομό
-
Βάλε τον σολομό, μέσα στην πλαστική συσκευασία του, σε ένα μπολ με νερό.
-
Άλλαζε το νερό κάθε 15-20 λεπτά για να ξεπαγώσει πιο γρήγορα (περίπου σε 1 ώρα θα είναι έτοιμος).
-
Μόλις μαλακώσει, βγάζε τον από τη συσκευασία και σκούπισε τον καλά με χαρτί κουζίνας.
2. Μαρινάρισμα με σόγια σος
-
Βάλε σε ένα πιάτο τη σόγια σος.
-
Πέρασε τον σολομό κι από τις δύο πλευρές.
-
Πασπάλισε με λίγο πιπέρι.
3. Ετοίμασε τον αρακά
-
Κόψε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
-
Βάλε το σε βαθύ τηγάνι με 5-6 κουταλιές νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Πρόσθεσε τον αρακά και την πιπεριά κομμένη σε κομμάτια.
-
Σκέπασε και άφησέ τα να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Αν εξατμιστεί το νερό, πρόσθεσε λίγο ακόμη!
4. Μαγείρεψε τον σολομό
-
Άπλωσε πάνω στον αρακά και το κρεμμύδι τον σολομό.
-
Χαμήλωσε λίγο τη φωτιά.
-
Ρίξε από πάνω το αποξηραμένο εστραγκόν και το ζουμί από τη σόγια σος που περίσσεψε στο πιάτο.
5. Άσε να σιγοβράσει
-
Σκέπασε το τηγάνι και άφησέ τον να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου.
-
Έλεγχε συχνά το υγρό και πρόσθεσε λίγο νερό αν χρειάζεται.
-
Όταν ο σολομός γίνει ανοιχτόχρωμος και μαλακός, είναι έτοιμος!
6. Σερβίρισμα
-
Σέρβιρε τον σολομό μαζί με τον αρακά και τα κρεμμύδια.
-
Ρίξε από πάνω λίγο
ελαιόλαδο. -
Δοκίμασέ το πριν βάλεις αλάτι, γιατί η σόγια σος είναι ήδη αλμυρή.
-
Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγες σταγόνες λεμόνι για έξτρα φρεσκάδα.
Tip: Μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή για περισσότερα άτομα, απλώς πολλαπλασίασε τις ποσότητες!
Καλή όρεξη!