Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Σπαγγέτι Αλφρέντο (Alfredo) με Κοτόπουλο

 

Πιάτο με σπαγγέτι Αλφρέντο σε κρεμώδη σάλτσα, γαρνιρισμένα με φέτες ζουμερού κοτόπουλου και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ένα πλούσιο και απολαυστικό πιάτο, που συνδυάζει ζουμερό κοτόπουλο με βελούδινη κρεμώδη σάλτσα και λιωμένα τυριά. Ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι ή ένα ξεχωριστό δείπνο!

Χρόνος προετοιμασίας

15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος

20 λεπτά

Μερίδες

5


Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι


  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (17% λιπαρά)

  • 100 ml γιαούρτι στραγγιστό

  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

  • ½ κούπα γραβιέρα, τριμμένη

  • ½ κούπα κασέρι, τριμμένο

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • Μερικές κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σωτέζα και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

  3. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

  4. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.

  5. Σε μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και όλα τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.

  6. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι, μαζί με περίπου μισή κούπα από το νερό που έβρασαν, ώστε να δέσει καλύτερα η σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά.

  7. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Δείτε επίσης: