Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 30’ περίπου
✔ Υλικά
Για 1 παντεσπάνι:
-
5 αυγά
-
1 κούπα άχνη ζάχαρη
-
¾ κούπας αλεύρι που φουσκώνει
-
¼ κούπας κακάο
-
½ κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Για το βρέξιμο:
-
½ κούπα σιρόπι (ιδανικά από γλυκό κεράσι)
-
25 ml λικέρ Baileys
Για τη διακόσμηση:
-
Γλυκό κεράσι
-
Λίγη σαντιγί
Για το μείγμα σοκολάτας:
-
2 κουβερτούρες (2x125γρ.)
-
½ κούπα κρέμα γάλακτος
-
2 κρόκοι αυγών
-
25 ml λικέρ Baileys
-
2 ασπράδια αυγών χτυπημένα με ¼ κ.γ. κρεμόριο
Για τη σαντιγί:
-
500 ml κρέμα γάλακτος (35%)
-
Χτυπημένη χωρίς ζάχαρη μέχρι να πήξει
Για το γκανάς:
-
2 κουβερτούρες (2x125γρ.)
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
Το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας
✔ Εκτέλεση
Παντεσπάνι:
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
-
Στρώνεις λαδόκολλα σε ταψί 28εκ.
-
Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις τη βανίλια.
-
Κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
-
Ανακατεύεις με σπάτουλα απαλά.
-
Ψήνεις για 25-30 λεπτά. Δοκιμάζεις με οδοντογλυφίδα.
Κρέμα σοκολάτας:
-
Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
Προσθέτεις τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το Baileys.
-
Ενσωματώνεις τα ασπράδια.
-
Αφήνεις να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
-
Βρέχεις τα παντεσπάνια με το σιρόπι και το Baileys.
-
Τοποθετείς το ένα παντεσπάνι, βάζεις το τσέρκι και λίγη σοκολατένια κρέμα.
-
Τοποθετείς το δεύτερο παντεσπάνι και κόβεις σε 5 λωρίδες.
-
Αναμιγνύεις λίγη σαντιγί με λίγη σοκολάτα και γεμίζεις τα κενά με κορνέ.
-
Κρατάς λίγη σαντιγί για διακόσμηση.
Γκανάς:
-
Λιώνεις τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.
-
Προσθέτεις το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
-
Ρίχνεις πάνω στην τούρτα και την αφήνεις να σταθεροποιηθεί.
-
Διακοσμείς με σαντιγί και κερασάκια.
Tip: Μπορείς να τη φτιάξεις και από την προηγούμενη μέρα. Γίνεται ακόμα πιο νόστιμη όταν «δέσουν» οι γεύσεις.
Bon Appetit!