Style Woman είναι το blog κάθε γυναίκας που θέλει να νιώθει όμορφη, ενημερωμένη και ξεχωριστή!

Τούρτα σοκολάτας με γκανάς και άρωμα Baileys – η απόλυτη σοκολατο-απόλαυση!

Τούρτα σοκολάτας με γκανάς, σαντιγί και κεράσια σερβιρισμένη σε λευκή πιατέλα.
 Αυτή η τούρτα σοκολάτας είναι ο απόλυτος πειρασμός! Αφράτο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα σοκολάτας, υπέροχη γκανάς και κερασάκια για το τελείωμα. Το Baileys της δίνει μια φίνα, αρωματική νότα που απογειώνει τη γεύση.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’

Χρόνος ψησίματος: 30’ περίπου


✔ Υλικά

Για 1 παντεσπάνι:

  • 5 αυγά

  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη

  • ¾ κούπας αλεύρι που φουσκώνει

  • ¼ κούπας κακάο

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Για το βρέξιμο:

  • ½ κούπα σιρόπι (ιδανικά από γλυκό κεράσι)

  • 25 ml λικέρ Baileys

Για τη διακόσμηση:

  • Γλυκό κεράσι

  • Λίγη σαντιγί


Για το μείγμα σοκολάτας:

  • 2 κουβερτούρες (2x125γρ.)

  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος

  • 2 κρόκοι αυγών

  • 25 ml λικέρ Baileys

  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα με ¼ κ.γ. κρεμόριο


Για τη σαντιγί:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35%)

  • Χτυπημένη χωρίς ζάχαρη μέχρι να πήξει


Για το γκανάς:

  • 2 κουβερτούρες (2x125γρ.)

  • 1 κ.σ. μαργαρίνη

  • Το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας


✔ Εκτέλεση

Παντεσπάνι:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.

  2. Στρώνεις λαδόκολλα σε ταψί 28εκ.

  3. Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις τη βανίλια.

  4. Κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.

  5. Ανακατεύεις με σπάτουλα απαλά.

  6. Ψήνεις για 25-30 λεπτά. Δοκιμάζεις με οδοντογλυφίδα.

Κρέμα σοκολάτας:

  1. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

  2. Προσθέτεις τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και το Baileys.

  3. Ενσωματώνεις τα ασπράδια.

  4. Αφήνεις να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

  1. Βρέχεις τα παντεσπάνια με το σιρόπι και το Baileys.

  2. Τοποθετείς το ένα παντεσπάνι, βάζεις το τσέρκι και λίγη σοκολατένια κρέμα.

  3. Τοποθετείς το δεύτερο παντεσπάνι και κόβεις σε 5 λωρίδες.

  4. Αναμιγνύεις λίγη σαντιγί με λίγη σοκολάτα και γεμίζεις τα κενά με κορνέ.

  5. Κρατάς λίγη σαντιγί για διακόσμηση.

Γκανάς:

  1. Λιώνεις τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.

  2. Προσθέτεις το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.

  3. Ρίχνεις πάνω στην τούρτα και την αφήνεις να σταθεροποιηθεί.

  4. Διακοσμείς με σαντιγί και κερασάκια.


Tip: Μπορείς να τη φτιάξεις και από την προηγούμενη μέρα. Γίνεται ακόμα πιο νόστιμη όταν «δέσουν» οι γεύσεις.

Bon Appetit! 

Δείτε επίσης: